"Benim Rengim, Benim Sokağım Projesi" başladı

14 Aralık 2019 - 21:29

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni uygulamaya başladığı 'Benim Rengim, Benim Sokağım Projesi'nin uygulanmasına Yeşildere Lale Mahallesi'nden başlandı. Proje ile mahallede yaşayanların da katılımıyla evlerin cephesi boyanıyor ve mahallenin ihtiyaçları da karşılanıyor.

“Benim Rengim, Benim Sokağım Projesi”nin ilk etabı, Konak Lale Mahallesi’nde bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla tamamlandı. Projenin cephe boyama etkinliği olmadığını vurgulayan Soyer “Bu, mahallenin kentsel estetiğini ve kimliğini, mahallelinin görüş ve katılımıyla geliştirmeyi amaçlayan bir proje. Bölgede cephe boyama faaliyetlerinin yanı sıra tehlike arz eden metruk haldeki alanlar için önlem alındı, yıkık duvarlar onarıldı, bölgedeki moloz ve atıklar temizlendi, mahallelinin kullanabileceği ortak alanlar oluşturuldu ve ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı” diye konuştu.
 
 Bu proje hakkında bilgi veren Soyer, Abla-Ağabey-Kardeş projesindeki 75 gönüllü üniversite öğrencisinin 20 hafta boyunca cumartesi günleri Lale Mahallesi’ndeki 29 evde 4, 5, 6, ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan 44 kardeşle birlikte çalışarak onların sosyal, duygusal, fiziksel ve eğitsel gelişimlerine katkı koyacağını ifade etti. Soyer, “Çocukların sosyal gelişimi için uygun koşulları sağlamak, annelere mesleki eğitim ve beceri kazandırmak için İzmir’in her yerinde yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz bir ‘Masal Evi’ni Lale Mahallesi’nde açmak için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.” Dedi.
 
Bizim en temel görevimiz
Benim Rengim Benim Sokağım projesini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Soyer şunları söyledi:
“Kadınlar, gençler, çocuklar, tüm dezavantajlı gruplar ve mahalleler bizim hizmette öncelikli alanlarımız. Mahalle sakinlerinin ortak katılımıyla gerçekleştirdiğimiz işte bu proje tam da böylesi bir amaca hizmet ediyor. İzmir’in her bir tarafına eşit hizmet götürmek, her bölgesindeki İzmirlinin bu şehre kimliğiyle, rengiyle, sesiyle güç katmasını sağlamak, bizim en temel görevimiz.”
Vatandaşlarımız motive oldu
Lale Mahallesi Muhtarı Sumru Benligül, projeyle birlikte mahalledeki hayatın tamamen değiştiğini belirterek, “Hem psikolojik olarak hem de sosyal olarak vatandaşlarımız motive oldu. Gençlerimizin yüzündeki gülümsemeyi görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu zamana kadar mahallemizle ilgili böyle bir farkındalık yoktu. Eskiden çocuklarımız bu mahallede oturduklarını söylemekten utanıyordu. Şimdi evlerini göstermek için can atıyorlar. Bu sadece bir boyama projesi değil. Belediyemizle birlikte daha birçok projemiz olacak” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Murat Kaya projeyle birlikte mahallenin havasının değiştiğini, mahalleliye özgüven geldiğini kaydederek şunları söyledi:
 “Dışarıdan bakanlar bu uygulama için ‘Ne gerek var?’ diyor. Gerekli olanı buraya gelip görsünler. Dışarıdaki insanların memnun olup olmaması bizi ilgilendirmiyor. Biz bu projenin devamını diliyoruz. Biz gariban bir muhitiz. Ama Alsancak’ta yaşayan insandan bir farkımız yok. Burada 12 bin kişi yaşıyor. Başkanımızın bizi görmesi bizi çok sevindirdi” şeklinde konuştu. Nazlı Demirdöven ise yıllar sonra mahallerinde yaşanan bu değişime kendilerinin de şaşırdığını belirterek, “Çok memnunuz, çok mutluyuz. Gençlerimizin, çocuklarımızın mutluluğu görülmeye değer. Çok teşekkür ediyoruz”