CHP Belediyeciliğinin İflasını İlan Ettiler

07 Şubat 2025 - 13:30

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği programlarında CHP'li yerel yönetimlerin beceriksizlikleri ve tembellikleriyle gün geçtikçe İzmir'i geriye götürdüklerine dikkat çekti. Yerel yönetimlerin İzmir'in en büyük ilçesi olan Buca'ya hiçbir yatırım yapmadığını ifade eden Kaya, "Büyükşehir'inden ilçe belediyelerine, baştan sona çürümüş bir yapı, tembel ve beceriksiz yerel yönetimler. İzmir bunu hak etmiyor, Buca bunu hak etmiyor.

Ne iş yaparlar, ne de yapana destek olurlar. Kendikleri iş yapmadıkları gibi, başkalarına da müsaade etmezler. İşte, Buca'dayız. CHP'nin burada hiçbir yatırımı yokken, biz sadece son dönemde milyarlarca değerdeki devasa kamu yatırımlarını Buca'ya kazandırdık. Aramızdaki fark budur. Onlar konuşur, biz iş yaparız. Onlar engeller, biz engelleri aşar hizmete koşarız" dedi.
 
BUCA'YA YILLARDIR ÇİVİ ÇAKMADILAR, TEK İŞLERİ VATANDAŞA HİZMET OLANLAR VATANDAŞA HİZMETTEN BAŞKA HER İŞİ YAPIYORLAR!
 
AK Partili Kaya'nın Buca'daki programı yoğundu. Laleli ve Güven Mahallesi'nde muhtarlarla ve vatandaşlarla buluşarak görüş alışverişinde bulunan Kaya, CHP'li yerel yönetimlerin hizmetsizliklerinden oluşan şikayetleri dinledi. AK Parti Buca İlçe Başkanlığı'nda partililerle de bir araya gelen Kaya, ilçeye yapılan yatırımlar ile ilgili konuştu. Kaya, CHP'li yerel yönetimlerin Buca'ya yıllardır çivi çakmadığına dikkat çekerek, "Buca, İzmir'in en büyük ilçesi. Yıllardır hem İzmir'i hem Buca’yı yönetenler sadece konuştular, hiçbir iş yapmadılar. Yerel yönetimlerin Buca'ya verdiği bir hizmet yok. Ama diğer taraftan baktığımızda, Buca Türkiye'de kamu yatırımlarından en büyük payı alan ilçelerin en başında geliyor. İktidarımız boyunca hükümet olarak Buca'ya birçok yatırımı kazandırdık. Özellikle son dönemde, Yeni Seyfi Demirsoy Hastanesi, Yeni İlçe Sağlık Binası, Yeni Hükümet Konağı, Yeni Denetimli Serbestlik Binası, Yeni Emniyet Binası, Yeni Karakol Binası, Gençlik Merkezi, SODAM (Sosyal Dayanışma Merkezi) gibi birçok yatırımı Buca'mıza kazandırdık. Bir hayal olan Cezaevi'nin kaldırılmasını sağladık. Biz bunları yaparken ne CHP'li İzmir Büyükşehir ne de CHP'li Buca Belediyesi taş üstüne taş koymadı. Bucalı hemşerilerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor ama CHP'nin aklı İzmir'de değil, Buca'da değil. Onlar kentlerimiz için hizmet üretmek ve iş yapmak yerine, kayıkçı kavgalarına ve kendi partilerindeki siyasi güç devşirme, koltuk kapma yarışlarına odaklanmış durumda. Tek işleri vatandaşa hizmet etmek olanlar, maalesef vatandaşa hizmetten başka her işi yapıyor" şeklinde konuştu.
 
ANKARA'DAN GÖNDERİLEN KAYNAKLARI HAR VURUP HARMAN SAVURDUNUZ, İZMİR'E HİZMET İÇİN DEĞİL PARTİ İÇİ HESAPLARINIZ İÇİN HARCADINIZ! 
 
CHP'nin algı siyasetinin bir örneği olarak İzmir'e yeterince kaynak aktarılmadığı yalanını ortaya sürdüğünü hatırlatan Kaya, "CHP bu, algıyı sever, yalana bayılır. Neymiş efendim, İzmir'e yeterince kaynak gönderilmiyormuş. Rakamlar ortada. İstanbul ve Kocaeli'den sonra fert başına en çok parayı İzmir alıyor. Ama kaynakları çarçur edenler, partizanlaşmak için harcayanlar, belediyede kadroları şişirip parti içi hesaplar için kullananlar ortada. Kaynakları siz çarçur ettiniz. Sırf algı için küçükbaş hayvancılığın olmadığı yere küçükbaş hayvan sütünün işleneceği tesis kurup, sonra da işletemeyip milyonlarca kamu zararına sebep olup, kapısına kilit vuran siz değil misiniz! CHP belediyeciliği algı için, partizanlık için gönderilen kaynakları har vurup harman savurdu. Şimdi de suçu kendilerinden atmak için yalana başvuruyorlar. İzmir halkı sizi iyi tanıyor ve hiç inanmıyor" dedi.
 
İZMİR SÜREKLİ GERİYE GİDİYOR, CHP'NİN DERDİ İŞ YAPMAK DEĞİL ALGIYI YÖNETMEK. MECLİS TOPLANTISINDA BELEDİYENİN İFLASINI DUYURDULAR!
 
Buca'nın yıllardır karmaşadan ve CHP'li yerel yönetimlerin beceriksizliğinden kurtulamadığını söyleyen Kaya, "Buca ilçemiz yerel yönetimlerin beceriksizliğinden dolayı hizmet noktasında yerinde saymayı bırakın, geriye gidiyor. Aynı patinaj bile yapamayan bir araba gibi boş viteste savruluyor. Yollar perişan, altyapı çökmüş. İzmir'in en büyük ilçesinin hali böyle olur mu. Sürekli artan nüfusu kaldıracak bir altyapı çalışması yok, trafiği rahatlatacak bir proje yok. Bir yönetici de çıkıp biz Buca'yı güzelleştireceğiz, trafik sorununu ortadan kaldıracağız, altyapıyı yenileyeceğiz diyemiyor. Neden, çünkü bunu yapacak becerileri yok, proje üretecek bir kabiliyet yok. CHP'nin Grup Başkanvekili Buca Belediyesi'nin mali durumu ile ilgili meclis toplantısında konuşuyor, 'araçlara benzin koyacak mali durumumuz bile kalmadı' diyor. Bu laftan sonra zaten söyleyecek bir yok. Buca'yı 15 senedir yöneten CHP, bu mali durum kimin eseri acaba! CHP'li meclis üyesinin bu itirafı, Buca'da belediyeciliğin iflasının ilanıdır. Buca'da CHP belediyeciliği iflas etmiştir" dedi.
 
YAPILAMAZ DENİLENİ YAPTIK, BUCA CEZAEVİ'Nİ YIKTIK
 
CHP'nin çukur seviciliğinin yeni bir örneğini de Buca'da gördüklerini belirten Kaya, "CHP biliyorsunuz çukur sever. Yollarda çukurlar, şehirlerin ortalarında devasa çukurlar, CHP'nin tipik bir özelliğidir. İşte, Buca'nın tam merkezi. Yapamazlar dediler, yaptık. Yıkamazlar dediler, yıktık. Kaldıramazlar dediler, kaldırdık. Buca'nın en büyük problemi olan Buca Cezaevi sorununu tarihe gömdük. Buradaki alanı istedik ki hemşehrilerimiz kullansın. Bir tarafında pazaryeri ile diğer tarafında sosyal donatı alanları, içinde okulundan yeşil alanlarına, gençlerimiz için kadınlarımız için tesislerine varıncaya kadar mükemmel bir alan haline gelsin. CHP dedi ki, olmaz. Burası böyle kalsın. Aynı Basmane Çukuru gibi atıl durumda kalsın. Ama öyle yağma yok. Yeter bu millete çektirdiğiniz. Bunlar çukur seviyor diye burayı böyle bırakacak değiliz. Bunlara ve tüm oyunlarına rağmen, Buca Cezaevi arazisini Bucalı hemşehrilerimizin kullanımına açacağız. CHP'nin çukur seven demode aklının dediği değil, halkın dediği olacak" diye konuştu.
 
 
 
BUCA DEVASA KAMU YATIRIMLARINI ALMAYA DEVAM EDECEK
 
Kaya, programlarının son kısmında Yeni Buca Hükümet Konağı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Bu yatırımların Buca'ya hayırlı olmasını dileyen Kaya, "Yeni Hükümet Konağı binamız toplam 14 bin 266 metrekare alan üzerine 10 bin 38 metrekare kapalı alanıyla yükseldi. Buca'daki tüm kamu birimleri ile hemşehrilerimize tek çatı altında hizmet veriyor. Ayrıca 210 kişilik seminer salonu, 44 araçlık otoparkı mevcut. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlıklı Hayat Merkezimiz ise 6 bin 500 metrekare alanda 5 bin 300 metrekarelik kapalı alanı ile içerisinde Aile Sağlığı Merkezi ile vatandaşlarımıza hizmet vermekte. Biz Buca'ya, Bucalı hemşerilerimize hizmet etmekten, onlar için proje üretmekten mutluyuz. Hep dediğimiz gibi, biz lafla değil projelerimiz ile vatandaşımızın karşısına çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.