Karabağ'da Çanakkale Ruhu Yaşandı
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Azerbaycan ordusunun 44 günlük mücadelesi sonucu özgürlüğüne kavuşturulan Karabağ'ın 30 yıllık işgalden kurtuluşunun birinci yıldönümü Türkiye'de de kutlanıyor. Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Ebulfez Süleymanlı, katıldığı programda Karabağ Zaferi'nin Çanakkale ruhuna benzer bir biçimde yeni bir ruhun yaşanmasını sağladığını vurguladı.
Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Ebulfez Süleymanlı, Karabağ Zaferi’nin Birinci Yıldönümü’ne özel açıklamalarda bulundu.
Karabağ Zaferi etkinliklerle kutlandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, T.C. Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Özgül Okan Yavuzun ve devlet protokolünün hazır bulunduğu etkinliklerde Karabağ Zaferi’nin yıldönümü yapılan konuşmalarla ve sanatçıların gösterileriyle kutlandı.
Konuşmalarda Türkiye ve Azerbaycan Karabağ Zaferi, tarihi, stratejik ve ekonomik manada birçok noktadan iki ülkenin işbirliği ve kardeşliğinin, inanç ve gönül birliğinin en önemli örneklerinden biri olduğu vurgulandı.
Karabağ’da Çanakkale ruhu yaşandı
Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Karabağ Zaferi’nin birinci yıldönümü vesilesi ile katıldığı programda şunları söyledi:
“Sadece Azerbaycan açısından değil genel olarak düşünüldüğünde dünya Türklüğü açısından da oldukça önemli bir konuma sahip bulunan Karabağ Zaferi, 21’nci yüzyılın ilk çeyreğinde yeniden Çanakkale Ruhu’na benzer bir biçimde yeni bir ruhun yaşanmasını sağladı. Bu ruhun ismi Karabağ Ruhudur!”