İlçede bulunan okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalışan çalışan Çiğli Belediyesi, okullarla ortak proje yürütmek için kolları sıvadı. Semtin ihtiyacı olan bankları ve çöp konteynerlarını üretmesi için öğrencilerle çalışmayı planlayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, proje kapsamında ilk olarak 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve Aydoğan Yağcı Bilim Sanat Merkezi’ne (BİLSEM) ziyarette bulundu. Ziyaretler kapsamında öncelikle okulun ihtiyaçları konuşuldu.
75. YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Okul bünyesinde bulunan mesleki bölümlerin ürettiği ürünlerin incelendiği, 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan görüşmede, Okul Müdürü Oya Adataş, okullarında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Devlet Hastanesi gibi birçok kamu kuruluşunun ve özel sektörün talep ettiği mobilya ürünleri üretildiğini vurgulayarak, okul bünyesindeki döner sermaye işletmesi sayesinde yapılan bu üretimlerden elde edilen gelir ile öğrencilerine katkı sağlayacak ücretler ödediklerine dikkat çekti.
TÜRKİYE’NİN TEKNİK ELEMAN İHTİYACI ARTIYOR
Meslek liselerinin sonuna kadar desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Gümrükçü, meslek liselerinin memleket meselesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin teknik eleman ihtiyacının gün geçtikçe arttığına vurgu yapan Gümrükçü, “Bu nedenle meslek liselerinin üzerine titrememiz, elimizden gelen desteği vermemiz gerekiyor” dedi. Çiğli’nin büyük bir sanayi bölgesi olduğuna değinen Gümrükçü, “Sanayimizin de ara eleman ihtiyacı çok fazla. Biz meslek liselerinin güçlenmesini sağlayacağız ki sanayimiz buralardan beslensin. Önümüzdeki günlerde 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokol yaparak çok güzel işlere imza atacağımıza eminim” diye konuştu.
AYDOĞAN YAĞCI BİLİM SANAT MERKEZİ
Halk tarafından üstün yetenekli çocukların okulu olarak bilinen Aydoğan Yağcı Bilim Sanat Merkezi’ne diğer ziyaretini gerçekleştiren Gümrükçü, okulun ihtiyaçları için idari ve akademik kadro ile bir toplantı yaptı. BİLSEM’in, Karşıyaka’dan itibaren İzmir’in tüm kuzey bölgesindeki öğrencilere hizmet verdiğini dile getiren Gümrükçü, okulun bine yakın öğrencisi olduğunun bilgisini paylaştı. Dolayısıyla ihtiyaçlarının çok fazla olduğunun altını çizen Gümrükçü, “Sınırlarımızın içinde olması Çiğlili çocuklar için büyük şans. Bu şansı Çiğli dışındaki çocuklarımızın da en iyi şekilde kullanabilmesi için okulumuzu destekleyeceğiz. Verimli bir görüşme geçirdik” diye açıkladı.
Okul Müdürü Gözde Aydoğan ise okulun en fazla öğrenciyi Çiğli ve Karşıyaka’dan aldığını belirterek, Bergama’dan da gelen öğrencilerin olduğunu söyledi. Özel yetenekli öğrencileri tanımak, yeteneklerini fark ettirerek en üst seviyede geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Aydoğan, “Ayrıca toplumumuzun kültürel ve manevi değerlerini yaşayan kazanımlarını ülkesi ve milletinin faydası için kullanan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgüvenli, yenilikçi, üretken, demokratik ve mutlu bireyler olmalarını sağlayan, araştırmacı, sorun çözme yeteneğine sahip gençler yetiştirmek hedefindeyiz” dedi. Son olarak Aydoğan, çocukların bilim ve sanat alanlarında lider ve geleceği yönlendiren bireyler olmaları için gereksinim duydukları özel eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilişsel duyusal ve sosyal olarak gelişimlerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak her türlü ortamı sağlamak için çabaladıklarına dikkat çekti.
Çiğli’den hem eğitim hem çevre projesi
Çiğli Belediyesi hem öğrenci hem çevre için yeni bir projeye imza attı. Çiğli’nin bank ve çöp konteynerlerini öğrenciler üretecek. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Bazı ürünleri geri dönüşüm malzemeleri kullanarak üretelim. Bu üretim sayesinde hem öğrencilerimize maddi destek sağlayalım hem de dönüşüm ekonomisine katkı sağlayarak çevreyi koruyalım” dedi.
22 Ekim 2019 - 15:45
YORUMLAR