“Özel bireyler ile geleneksel sanat buluştu”

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları; bilimden sanata, spordan sağlığa pek çok alanda faal olarak etkinliklerine devam ediyor.

“Özel bireyler ile geleneksel sanat buluştu”

Ege Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları; bilimden sanata, spordan sağlığa pek çok alanda faal olarak etkinliklerine devam ediyor.

“Özel bireyler ile geleneksel sanat buluştu”
23 Mayıs 2022 - 09:12

Ege Üniversitesi Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TOTEM) kurduğu stantta öğrencilerle buluşan Araştırmacı Dr. Ebru Kavut, “Ege Üniversitesi Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak tohum ile ilgili testler, çimlendirme, çıkış, tohumla taşınan hastalıklar gibi testler yapmaktayız. Özel sektöre hizmet vermekteyiz. Kendimizi tanıtmak, öğrencilerin bizimle olan bağlarını güçlendirmek için standımızı açtık. Atölye çalışmalarımızda ilgili öğrencilerimize çimlendirmeyi nasıl yaptığımızı örneklerle gösteriyoruz. Çok disiplinli bir şekilde ilerliyoruz. Ziraat Fakültesi bünyesindeki hocalarımız ile birlikte çalışmalarımızı son derece öz verili bir şekilde sürdürüyoruz. Tohum Teknoloji Merkezimizle Türkiye’de tek olma özelliğine sahibiz. Üstelik yine Türkiye’nin her yerinden kargo ile bize gelen tohumları test ederek Ar-Ge, yüksek lisans-doktora çalışmaları yapıyoruz. Bunların yanında da kendimizi geliştiriyoruz. Toplumda önemi artan bir alanın içindeyiz ve günden güne büyümekteyiz” dedi.

“Özel bireyler ile geleneksel sanat buluştu”

Stantlar arasında Emel Akın Meslek Yüksekokulunun hazırladığı tahta-kalıp, baskı, yazmacılık sanatı eserleri katılımcılar tarafından ilgi gördü. MYO Öğr. Gör. Şükran Tümer, “Ege Üniversitesi Bahar şenlikleri kapsamında tahta-kalıp, baskı, yazmacılık sanatı ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirdik. Şenliklerde, sanatsal çalışmalar ile geleneksel sanatları gençlere tanıtıyoruz. Bugün standımıza Temiz Kalpler Derneği’nden misafirlerimiz geldi. Otizmli, Down Sendromlu gençlerimiz ile bir aradaydık. Onlarla tahta-kalıp baskı yaptık. Bez çantaları süsledik. Geleneksel sanatları bu şekilde dezavantajlı kitlelerle büyük bir keyifle buluşturduk” diye konuştu.

“Matematiğin sosyal çevreyle iç içe olmasını sağlıyoruz”

Matematik ve Teknoloji Topluluğu hakkında bilgi veren Topluluk Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Özkaya, “Topluluğumuz daha önce aktif bir topluluktu ancak pandemi nedeniyle pasif bir hale düştü. Bu yıl ise hocalarımızın da katkısıyla tekrar Kasım ayında aktif hale geldi. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. Örneğin görme engelli öğrencilere haftada 4 gün ders vererek üniversite sınavına hazırlanmalarına yardım ediyoruz. Bunun yanında standımızda ödüllü etkinlikler yaparak öğrencilerin matematiksel terimleri hatırlamasına yardım ediyoruz. Kısacası matematiğin biraz daha sosyal çevreyle iç içe olmasını sağlıyoruz. Ayrıca topluluğumuzda sadece matematik bölümünden değil, diğer bölümlerden arkadaşlar da bulunuyor. Çünkü matematik kendi bölümü dışında mühendislik ve tıp gibi diğer bölümlerle de ilgili” dedi.

“Satranç topluluğu başarılarına devam ediyor”

Turnuvalarda büyük başarılar elde eden Satranç Topluluğunun Kurucu Başkanı Ulaş Atıcı, “Topluluk olarak çeşitli turnuvalara katılarak Türkiye genelinde düzenlenen ve 50 üniversitenin yer aldığı Online Üniversiteler Ligi’nde bulunduk. Daha sonra Türkiye Üniversiteler Federasyonu (TÜSF) tarafından online düzenlenen satranç turnuvasında okulumuzu temsil ettik. Bu yıl yüz yüze turnuvalarımızı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı binamızda yaptık. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Aysel Ildızlı’nın destekleri ile satranç odamızın eğitimlerine devam ettik. Eğitim sürecinde haftada 2 gün ikişer saatten toplamda 4 saat olmak üzere başlangıç, orta ve ileri düzeyde eğitimler verdik. Topluluk olarak satranç oynamanın yanı sıra farklı bölümlerden insanların birbiriyle tanışmasına vesile olduk. Devamında diğer topluluklar ile de ortak etkinlikler yaptık. Bunun dışında Türkiye Üniversiteler Arası Satranç Turnuvası’nda kendi masamızdan Türkiye altıncısı çıkardık. Ayrıca ilk yılımızda KYK Kadınlar İzmir üçüncüsü olan arkadaşımız oldu. Bu başarı bizler için bir ön adımdı. Seneye inşallah daha iyi başarılar elde edeceğiz” diye konuştu.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu Kurucu Üyelerinden Ömer Vehbi Altınöz ise “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu,  2 yıllık bir topluluk. İnsanları fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında bilinçlendirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Standımızda kas-kuvvet testi, kas kısalık testi, uzunluk ölçümleme gibi testler yapıyoruz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum