Uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi bünyesinde yeni teknolojilerle modernize edilen Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezi DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ mensupları ve vatandaşların katılımıyla açıldı. Vatandaşların talep ve istekleri ile çağın gerekleri doğrultusunda baştan aşağı yenilen merkez, teknolojik altyapısıyla daha güçlü hale getirildi.
Törenin açılışında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi’nin İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına şifa dağıttığını belirterek, “Üniversite hastanemizin uyku bozukluklarının teşhis ve tedavisinde ciddi birikimi ve altyapısı bulunuyor. Ülkemizde uyku tıbbi çalışmalarının multi-disipliner anlayışla sürdürüldüğü tek merkez olma özelliğine sahip merkezimiz, hem hastalarımıza şifa olmuş hem de sertifikalı eğitimler vererek bu alanda da ihtisaslaşmanın önünü açmıştır. Bu merkezimiz ayrıca epilepsi hastalığının da tanı ve tedavi yönetimlerinde aktif olarak çalışan ve eğitim veren bir merkez olmuştur. Rektörlüğümüz, her iki alanda çalışan nöroloji ve göğüs hastalıkları uzmanı hekimlerimizden ve sağlık sorunu yaşayan vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate alarak; 2022 Yatırım Planı’nda merkezimizin yenilenmesine karar vermiştir. Yaptığımız çalışmalar sonucunda; hasta konforunun gözetildiği bu merkezimiz teknolojik altyapısı ile daha güçlü bir hale getirilmiştir” dedi.
EĞİTİM GÖREVİ DE ÜSTLENİYOR
Ülkemizde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve GATA’dan sonra kurulan üçüncü merkez olma özelliğine sahip birimin epilepsi hastalığına yönelik nöroloji uzmanları eğitim verdiğini ve üst yan dal uzmanı olarak yetiştirildiklerini belirten Rektör Hotar, “Merkezimizde uyku ve epilepsi teknisyeni eğitimi alan sağlık çalışanları da ülkemizin farklı hastanelerinde mesleklerini icra ediyorlar. Dolayısıyla birimimiz, aynı zamanda eğitim merkezi görevini de üstleniyor. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen her konuyla mücadeleyi ilke edinen üniversitemiz, yenilediğimiz birimimiz sayesinde sıkıntı yaşayan hastalarımıza şifa olmaya devam edecek. Uyku inceleme ile epilepsi izlem ve tanı odalarının yer aldığı merkezimiz, aynı zamanda akademik çalışmalar yapmayı da sürdürecek” diye konuştu.
DEÜ, REFERANS NOKTASI OLUYOR
Sağlık alanında ülkemizin ihtiyaçlar doğrultusunda sürdürülebilir ve kapsayıcı çözümleri projelendirmeye gayret gösterdiklerini dile getiren Hotar, geçtiğimiz günlerde Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Ünitesi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini, şimdi de Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezimizi yenileyerek hizmete aldıklarını belirtti. Üniversite olarak, küresel koronavirüs pandemisinin getirdiği olumsuzluklarla mücadele etmeye ve tedbiri elden bırakmadan çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Hotar, “Bu gerçekliğe uygun olarak önümüzdeki dönemde ise üniversitemizin sağlıkta iki temel başlığa odaklanmasını hedefliyoruz. Bunlardan birisi sağlık turizmi diğeri ise sağlıkta kümelenme modeli olacak. Mensuplarımızın ve birimlerimizin bu yolculukta bizlere eşlik edeceğine inanıyoruz. Bütün bu çalışmalar ve güzel eserler bir ekip çalışmasının ürünüdür. Böyle güzel eserleri hastanemize, İzmir’imize ve ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki bütün merkezlerimiz sadece Türkiye’nin değil belki de dünyanın referans noktalarını oluşturacaktır. Altyapımızı ve birimlerimizi sürekli yenilemeye devam ediyor; sağlık alanındaki çalışmalarımızı öncelikle hastalarımız ve öğrencilerimiz için yapıyoruz. Büyük ailemizle; hastalarımıza, vatandaşlarımıza, öğrencilerimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.
Rektör Hotar, Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezinin tefrişatının yenilenmesinde destek veren Yataş Bedding firmasına da teşekkürlerini iletti.
DÖRT BRANŞ BİR ARADA
Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Barış Baklan ise modernize edilen merkezin çok sayıda uzman yetiştirdiğini ifade ederek, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar bizlere yepyeni bir merkez açtı. Dört branşın bir arada çalıştığı tek merkez burasıdır. Hastalarımız için çok konforlu bir merkezin ortaya çıkmasında büyük emekleri olan Rektörümüze teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü de hastane altyapısında son üç yılda çok önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi ve hastalara şifa dağıtmaya devam edeceklerini ifade etti.
UYKU BOZUKLUKLARI VE EPİLEPSİ İZLEM MERKEZİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezi, ülkemizde uyku tıbbi çalışmalarının multidisipliner olduğu tek merkez olarak kamu hizmetini sürdürüyor. Uyku bozuklukları dışında epilepsi hastalığının da tanı, tedavi yönetimleri için en aktif çalışan merkezde ayrıca merkezde ayrıca, Nöroloji ve Göğüs Hastalıkları uzmanlarına eğitim de veriliyor. Dört uyku inceleme ve bir epilepsi izlem ve tanı odasının yer aldığı, hasta konforunun ön planda tutulduğu, teknik donanımların hekim ve teknisyen çalışma koşullarının iyileştirildiği merkez vatandaşlara en üst düzeyde sağlık hizmeti sunacak.
Uyku Problemleri, DEÜ Hastanesi'nde Ortadan Kalkıyor
Eğitim, araştırma ve sağlıkta ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet veren Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi bünyesinde yeni teknolojilerle modernize edilen Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezi açıldı.
25 Şubat 2022 - 09:37
YORUMLAR